Miért ne hasznájuk a régi módszerket a foglalások kezelésére?

1. Észben tartva elfelejtődhetnek..
2. Noteszban vezetve elveszhetnek..
3. Telefonban jegyzetelve, csak egy ember érheti el..
4. A recepciós, asszisztens is elfelejtheti felírni a kockás füzetbe..
5. Végül a legfontosabb, hogy a fenti módszerek egyike sem hoz új ügyfeleket..

 

Sokan nem veszik elég komolyan a testmozgást, pedig nem kellene feltétlenül naponta körbefutniuk vagy átúszniuk a Balatont, vannak sokkal kevésbé megterhelő testedzési formák is, melyet akár idősebbek is végezhetnek. Ilyen például a jóga (yoga). Amellett, hogy akkor is bátran megpróbálkozhatnak vele, ha nem bírnak erős izomzattal, nem olyan sportos alkatúak, vagy nem rendelkeznek jó állóképességgel; remekül nyújtja és erősíti az izmokat. A sport elhanyagolásának másik oka viszont, hogy az emberek egy része nem szereti megszervezni a napjait: sok mindent csinálna szívesen, ha valaki más foglalna számára időpontot, és neki már csak el kellene mennie; nem kellene sem telefonálgatnia, sem azon gondolkoznia, hogy valójában mikor is ér rá.

Úgy érzi, mostanában túl kevesen veszik igénybe wellness-szolgáltatásait? Pedig egy kis kényeztetés mindenkinek jár, időnként jól esik befeküdni egy masszázsra, ázni egyet a pezsgőfürdőben, szaunázással megszabadulni a méreganyagoktól vagy épp a náthától, esetleg leradíroztatni, így felfrissíteni a testünket. Sokan viszont azért napolják el a dolgot, mert túl macerásnak gondolják. Nem tudják, mikor menjenek, hogyan jelentkezhetnek be, elfelejtik beírni a naptárukba az időpontot, vagy csak egyszerűen nincs kedvük telefonálgatni.

A sport fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, sokan mégsem fordítanak elegendő figyelmet a testedzésre. Általában azzal takaróznak, hogy túl sok a munkájuk, nem érnek rá, „majd holnap” elkezdik, túl fáradtak már este és hasonlók. Pedig az ember mindössze nehezen határozza el magát valamire. Nem tudjuk beosztani az időnket, vagy ha esetleg sikerülne, mégis eltérünk az általunk megszabott napirendtől, ugyanis nem vagyunk képesek rávenni magunkat, hogy kimozduljunk, és a kényelmesebb tevékenységet választjuk: ülünk tovább otthon a kanapén.

Egy céges parti vagy konferencia megszervezése gyakran az asszisztensek rémálma. Helyet kell keresni, időpontot egyeztetni, szembesülni vele, hogy a kívánt nap már betelt, új helyet keresni, ismét érdeklődni… Ha ön rendezvényhelyszínt biztosít céges partikhoz, konferenciákhoz, kiállításokhoz vagy bármely más eseményhez, egyszerűbbé teheti ügyfelei dolgát, ha megkönnyíti számukra az időpont-egyeztetést.

Rengeteg álláshoz szükséges nyelvtudás, azonban sokan nem beszélik a megfelelő szinten a kívánt nyelvet. A legegyszerűbb, ha beiratkoznak egy nyelviskolába. Azonban minden kezdet nehéz, főleg, ha nekünk kell megszervezni az egészet, és beiktatni a tanfolyamot már meglévő elfoglaltságaink közé. Segítsen leendő ügyfeleinek, tegye egyszerűbbé és gyorsabbá számukra a folyamatot! Ha a tanulást nem is vállalhatja át tőlük, az időpontfoglalást megkönnyítheti.

Időnként mindenki azt tapasztalja, hogy túl sok stressz éri, mindene fáj, és nem tud ellazulni; legszívesebben alaposan megmasszíroztatná magát. Azonban nem könnyű napi elfoglaltságai közé beilleszteni ilyesmit, mert bár tudja, milyen jót is tenne neki, egy kicsit sajnálja rá az időt. Könnyítse meg vendégei dolgát, és hozza meg a kedvüket a masszázshoz! Ha legalább a foglalást a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban elintézhetik, biztosan szívesebben veszik igénybe a szolgáltatást.

Ha magántanárként dolgozik, tanítványai biztosan gyakran emlékeztetik saját diákkorára, és arra, hogy milyen nehézkesen vágott bele az ember, ha tanulásról volt szó. Akár gyerekként, a középiskolában, akár később az egyetemen vagy már felnőttként, amikor valami új képességet szeretett volna elsajátítani. A legnehezebb mindig elkezdeni valamit, onnan már megy a dolog magától. De éppen emiatt sokan bele sem vágnak a tanulásba, pedig jól tudják, hogy szükségük van az adott tudásra, például egy nyelv behatóbb ismeretére a munkájukhoz. Könnyítse meg leendő tanítványai dolgát, tegye egyszerűbbé számukra az időpontfoglalást magánórájára!

Egy nő számára nagyon fontos, hogy időnként megigazíttassa a haját, felfrissítse a színét, esetleg egy céges partira vagy esküvőre szeretne készíttetni egy elegáns frizurát. Azonban egyúttal azt szeretné, ha minél gyorsabban túl lehetne rajta, és már indulhatna is bezsebelni a bókokat. Kímélje meg vendégeit a várakozástól, tegye lehetővé számukra az online foglalást! A mobil foglalás bárhol, bárhonnan elérhető, a vendégnek még csak az üzlet nyitva tartási idejéhez sem kell igazodnia, és azon gondolkoznia, vajon telefonálhat-e még vagy feleslegesen tenné. A bejelentkezés legfontosabb adataival automatikusan e-mailt küld számára a foglalási szoftver, így garantáltan nem fog elfelejteni semmit, nem kell papírt és tollat keresgélnie, hogy felírhassa.

Házi kedvenceink egészségi állapota legalább annyira fontos, mint a sajátunk. Időről időre őket is orvoshoz kell vinnünk, beadatni a szükséges oltásokat, ellenőriztetni fogaik állapotát, vagy épp megszabadítani őket egy kullancstól. A kutyák vagy más háziállatok viszont érthetően még rosszabbul viselik a várakozást egy idegen helyen, mint mi. Sok gazdi nem kívánja ezt az „élményt” sem magának, sem kedvencének, így helytelenül bár, de halogatja az állatorvoshoz való ellátogatást. Ha lehetővé tudná tenni kuncsaftjainak, hogy azonnal sorra kerüljenek, amikor ellátogatnak önhöz, biztosan többen vennék igénybe szolgáltatásait.

Véget ért a nyár, elbújt a nap, kezd kifakulni az augusztusban a tengerparton begyűjtött barnaság. Ha szoláriumot üzemeltet, biztosan arra számít, hogy végre megemelkedik vendégei száma. Ha mégsem azt tapasztalja, amit szeretne, annak egyik oka a potenciális vendégek életét megkeserítő időhiány. Bejelentkezés, várakozás, vetkőzés-öltözés… Megkönnyítheti ügyfelei dolgát, ha legalább az időpontfoglalást gyorsabbá és sokkal egyszerűbbé teszi a számukra.

Útvonal: Időpontfoglalás üzleteknek cikkek

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához. További információ